dimecres, 21 de desembre del 2011

Recursos en xarxa per a l'educació dels infants i mestres


A l'última classe de GITIC, el professor ens va mostrar recursos en xarxa que ens proporciona tot un ventall de diversos materials molt útils per a mestres i per treballar amb els infants. Aquestes són: 



La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és una xarxa telemàtica del Departament d'Educació al servei específic del sistema educatiu de Catalunya.  És un portal per a l'educador on podem trobar diversos recursos per l'educació infantil, educació primària, projectes d'educació infantil en xarxa, etc., té tot un ventall de canals "RSS".

Tanmateix, dins d'aquest portal, trobem diferents espais per treballar amb els infants, com per exemple: cançoner virtual, contes, jocs de matemàtiques, activitats proposades per a alumnat nouvingut... així com, trobem espais que ofereixen cursos per als mestres, un espai personal on has de tenir un correu electrònic i un password per poder accedir-hi (si treballes com a docent en una escola, és aquesta, qui ha de facilitar-te el password)... 

La finalitat d'aquesta pàgina web és compartir informació, idees, notícies, etc., amb el propòsit d'aprendre contínuament i estar al corrent de les novetats educatives. 

Espais a destacar:




 














Moodle és un Sistema de Gestió de Cursos de Codi Obert (CMS), conegut també com a Sistema de Gestió de l'Aprenentatge (LMS) o com a Entorn d'Aprenentatge Virtual (VLE). És una aplicació web de codi lliure que els educadors poden utilitzar per crear llocs d'aprenentatge efectiu en línia.

El projecte intraweb va néixer amb l'objectiu d'aprofitar les possibilitats i els recursos que ofereixen les TIC per desenvolupar una eina que proporcioni mecanismes de comunicació interna i externa al centre, a la vegada que aporti solucions a problemes quotidians de la vida escolar. El resultat ha de ser una eina interactiva, participativa, accessible via Internet i fàcil de gestionar, on tots els col·lectius del centre poden trobar i aportar informació. Aquesta eina també ha de dotar el professorat de recursos per a l'ensenyament de les TIC, ajudant d'aquesta manera l'alumnat a assolir les competències bàsiques en aquest àmbit.  

Veure altres usos i espais a http://ca.wikipedia.org/wiki/XTEC.
 



Edu365.cat és un portal educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).

Aquest, també proporciona al professorat un conjunt de recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa segons matèries i etapes. Igualment proporciona eines als alumnes per fer pràctiques, resoldre dubtes o usar pàgines webs.
No sols va dirigit a mestres i alumnes, sinó que també és un portal per a pares on poden accedir a diferents espais per compartir amb els seus fills: cançons, jocs, poesies recitades, endevinalles, contes, vídeos, etc.

A nivell educatiu, aquestes dues eines, ajuden a l'alumnat a assolir competències bàsiques en l'àmbit de les TIC.

Espais a destacar:


Espai XTEC MERLÍ:  Merlí és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Ensenyament amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.

Altres espais:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada