dijous, 15 de setembre del 2011

1a Classe de GTIC en petit grup

Ahir, dimecres, el GRUP B de primer d’Educació Infantil (tarda) vam fer la nostra primera classe de Gestió de la informació i TIC en petit grup i el professor (Jordi) m’ha encarregat la feina de ser la “memòria de classe”, es a dir, a partir d’ara faré un resum el més detallat possible, de tot el que hem treballat a classe i us agrairia que participeu en aquest bloc si em deixo alguna cosa.

Abans d’endinsar-nos en els continguts que hem treballat de GTIC, la classe d’avui ha començat recordant-nos les normes que hem de portar a terme especialment, en aquesta aula i de les quals les més importants són:

  1. Puntualitat. La classe començarà sempre a dos quarts en punt.
  2. Discreció. Aquella persona que arribi tard o hagi de marxar d’hora, entrarà o sortirà sense fer soroll i amb tota la discreció possible, sense salutacions ni comentaris.
  3. No es podrà menjar ni beure a l’aula.
  4. S’ha de tenir cura de tot el material informàtic que hi ha a l’aula.
Tot seguit, hem començant parlant i recordant alguns aspectes concrets i importants del blink que treballarem durant tot el semestre, com són:

  • “Llista gmail estudiants”, on tothom ha d’haver escrit la seva direcció de gmail;
  • El fòrum”, on tothom ha d’haver fet l’activitat “Què no se?”;
  • “El Suro de GTIC”, el qual hem de llegir i fer les activitats penjades (La propera per fer: Llegir el llibre Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents per el proper dimecres 28 de setembre);
  • I per últim, “El Bloc de GTIC”, el qual hem de llegir sempre.
Entre mig d’aquests aspectes comentats han sortit temes que treballarem a classe, com per exemple:

  • Documents online de Google – docs.google.com
  • Llibreria online de Google – books.google.com
  • Favoritos” Guardar pàgines preferides online per accedir-hi des de qualsevol ordinador al teu historial seleccionat - Delicious
  • La creació del nostre Bloc individual on treballarem les etiquetes, llicències d’ús, l’espai personal, el delicious, l’arxiu, formar xarxes bloc, etc., i sobretot, tenir en compte amb “les entrades” al bloc ja que sempre, es publicaran per donar idees, raonar/reflexionar o completar informació.

Finalment, després de fer una descripció i introducció del bloc llegint continguts i veient el vídeo publicat al bloc de GTIC, cadascú a començat a crear el seu propi bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada