dilluns, 26 de setembre del 2011

Interactivitat


Edu3.cat


El vídeo, ens parla de l'evolució dels ordinadors i la comunicació interactiva. Aquestes són algunes de les idees principals:

1. A mitjans dels S.XX, la tecnologia de l'època era molt pobre, els ordinadors eren aparells molt costosos, complicats d'utilitzar i només entenien de número, es definien com a màquines de càlcul.
Amb el temps, la situació va canviar i els ordinadors començaven a treballar amb textos, amb sons, amb marges, etc., i és aquí, quan comencen a parlar també, dels ordinadors com a màquines de comunicació.

2. El nord-americà Ted Nelson, va crear un programa anomenat "Xanadú" que no va resultar però va donar lloc a diverses innovacions com "l'hipertext" (per designar un nou model de la informació relacionada) i "l'hipermèdia" (quan a més de textos hi havien imatges, sons i animacions).

3. Douglas Engelbart i el seu equip d'investigació, va crear alguns elements de comunicació com és el "ratolí", un element de comunicació interactiva entre la persona i l'ordinador. Aquest senyor, defineix que la comunicació interactiva s'ha de produir a través de grafismes i símbols visuals.

4. Actualment, a través de la relació Xarxa/Internet posem en pràctica la interacció amb altres persones (intercanviant missatges, treballant en equip, compartint interessos, etc.). És clau, la creació d'una bona interfície per interactuar i procurar que l'experiència interactiva sigui fàcil i intuïtiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada