dilluns, 19 de setembre del 2011

Començant a gestionar la informació del nostre Espai Personal!

Avui dilluns, a classe de GTIC hem començant a analitzar els blocs individuals per veure tots els aspectes que haurem de cuidar del nostre "espai personal".

Abans de continuar amb aquest resum diari, recordeu que heu d'afegir la vostra direcció del bloc a la "Llista gmail Estudiants" del blink i com ha recomanació del professor, hem d'utilitzar el Mozilla Firefox com a navegador.
Tot seguint, aquest són els aspectes comentats en el dia d'avui:
  1. Instal·lació de complements del Mozilla Firefox per la millora del idioma, l'ortografia, etc.
  2. Anàlisi de l'estètica del bloc. Hem de tenir cura amb els següents aspectes per tal d'aconseguir una lectura interessant i amena per part dels lectors: evitar els colors forts (negre, vermell, etc.); compte amb les faltes d'ortografia; evitar tipus de lletres que dificultin la lectura; etc.
  3. Perfil del Bloc. Hem d'emplenar el nostre perfil del Bloc i adjuntar una fotografia.
  4. Què ha de tenir el nostre bloc?, tasca penjada en el "Suro de GTIC" i que hem començant a classe.
Aquesta tasca s'ha iniciat parlant del punt número 9 "Gestió dels Bookmarks" mes coneguts com a "Favoritos" on arxivem les adreces que són del nostre interès però amb la diferencia que fins ara, només podíem accedir des de l'ordinador on fos guardada i després de la creació d'un compte a www.delicious.com (lloc online on guardar les adreces preferides) podem accedir-hi des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa.
També hem vist com crear "Altres links, gadgets pertinents i Etiquetes" per procedir a practicar-ho en el nostre bloc i que ens ajudaran a cercar amb molta més rapidesa aquells temes, notícies, pàgines, links, vídeos, etc. que més ens interessen.

Finalment, hem estat comentant el punt número 6, on hem après a activar un "Canal RSS", per tal de poder subscriure'ns en aquelles pàgines "emissors de notícies", que més ens interessin i llegir-les a través d'un lector de RSS com són el "Google Reader" i el "IGoogle", on ens haurem de registrar per poder llegir-les.

Actualitzaré aquest bloc, després de posar en pràctica els aspectes comentats a la classe d'avui.
      





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada