dissabte, 8 d’octubre del 2011

El Twitter. Què són els hashtags?

morpurgo.nl


Després de fer un petita introducció a classe de GITIC, definim el TWITTER com una xarxa d'informació, en temps reial, que permet connectar-se a diferents temes d'interès buscant comptes i seguint conversacions. És una xarxa social en format "microblogging" que permet, a un usuari registrat, enviar i rebre missatges de text (fins un màxim de 140 caràcters), anomenats "tweets". Els usuaris segueixen els "tweets" d'altres, subscrivint-se com a "seguidors" d'aquests. Qualsevol usuari pot re publicar "retwittear" els missatges que rep i que troba insteressant per als seus propis seguidors, com també, contestar directament als sus autors.
Visiteu el següent enllaç per a conèixer més informació sobre aquesta TIC i els seus usos en l'educació.
.
Dins d'aquest article, es mencionen els "hashtags". I què són els hashtags?

A la "blogósfera" usem els tags per organitzar i compartir d'una millor forma la informació que escrivim amb altres persones. Usant paraules claus, podem definir l'organització d'un post, les fotos en el lickr, els vídeos en youtube, etc.
En Twitter a aquests tags o paraules claus se'ls coneix com #hashtags.

Twitter s'està convertint una via ràpida de comunicació i tots els dies es debaten diversos temes entre els "twitteros addictes". Els #hashtags tenen una funció molt important a l'hora d'agrupar i organitzar aquests temes. Per exemple, si fem comentaris (tweets) sobre el concert de música simfònica, podem agregar #música simfònica al nostre tweet perquè s'identifiqui millor.
O si estem comentant sobre alguna notícia en particular, li podem agregar #nombredelanotica.

D'aquesta forma no solament els tweets estaran més organitzats, sinó que també si volem usar el cercador del Twitter per buscar tweets o comentaris sobre un tema en particular, amb l'ajuda dels #hashtags ens serà més fàcil i ràpid trobar sobre el tema que estiguem buscant.

I com uso el hashtag?
Molt simple, solament és qüestió d'agregar dins del tweet que estiguis escrivint el símbol # al costat de la paraula clau que definirà la teva tweet.


Els #hashtags serveixen per tenir una millor organització de temes en el Twitter i per poder trobar d'una forma més ràpida converses sobre un tema en particular. Així que cal usar-ho solament si el twitt va a donar-li valor al tema tractat.
No tots els twitts que fem mereixen tenir #hashtags, usem-ho per a converses importants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada