dijous, 20 d’octubre del 2011

Copyright, Creative Commons and Copyleft

Les llicències d'ús són contractes privats entre el propietari o productor d'una obra (programa informàtic, base de dades, revista electrònica, etc.) i la persona usuària o subscriptora de l'obra.
La llicència d'ús regula quins usos es permeten o s'exclouen. 

Copyright, Creative Commons and Copyleft, són tres tipologies diferents de llicències d'ús. Veieu els següents videos:

 



 

Nosaltres, com a futurs mestres, hem de donar exemple i treballar de forma legal. És cert que hem de compatir la informació amb tothom per tal d'enriquir el coneixement de la humanitat, però també és cert que hem de respectar el que volen els autors, ja que tenen la llibertat de decidir el que volen fer amb la seva obra. 

A classe de GITIC hem après a crear una llicència d'ús "Creative Commons" per al nostre bloc. Això, significa que nosaltres com autors del bloc, donem permís als lectors a copiar, utilitzar, modificar,... els continguts (informació) del mateix. 

I, com es pot crear una llicència creative commons?

Simplement, heu d'entrar a la pàgina web de l'organització Creative Commons http://es.creativecommons.org/  i clicar a sobre de l'opció "Publica con CC" que es troba situada a la capçalera de la pàgina.

Tot seguit, ompliu el qüestionari i cliqueu l'opció "Escoja una licencia", després seleccioneu el icona que voleu que surti al vostre bloc i copieu el "codi html".
A continuació, entreu al vostre bloc, dirigir-vos a "Dissenya", cliqueu l'opció "Format" i decidiu el gadget on voleu que surti el icona, cliqueu "Edita" i finalment, només heu de enganxar el "codi html" i "DESÀ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada