dijous, 3 de novembre del 2011

Els valors de l'Esport: Podem educar els més petits a través de l'esport?

Aquesta ha sigut una activitat que hem treballat avui a seminari i que considero molt interessant per compartir. Veieu primer el vídeo:



Com heu pogut veure, el futbol és un esport que té una gran influència sobre la societat mundial, en alguns països més que d'altres, però és clar que està molt reconegut a nivell mundial.
És una distracció per la societat, i un bon exemple és l'audiència televisiva i els socis que tenen. També cal ressaltar, la quantitat de diners que mou aquest esport, fet que provoca que organitzacions esportives es plantegin l'objectiu de guanyar el màxim possible.

Des de fa anys, a conseqüència de la gran influència, el futbol ja no es considera un simple joc. Ara, és la lluita contra un oponent al qual es considera l'enemic, i no tant sols a l'equip sinó a tota l'afició.

S'ha convertit en un esport que crea diferències i superioritats que freqüentment deriven en violència. Per evitar aquest tipus de violència, els directius i organitzacions, haurien de mostrar més interès en restringir i sancionar qualsevol tipus de conducta violenta, tant dins com fora del camp.

El que és molt preocupant és com els més petits viuen aquests valors que atorguen els adults a l'esport, uns valors on es potencia la competitivitat, on només s'escolta guanyar o perdre; viuen situacions de conductes violentes (agressivitat, insults, impotència, ràbia, etc.).

A nivell educatiu, que creieu que podrien fer els mestres i futurs mestres per evitar o millorar aquesta situació? A nivell personal, a qui creieu que hauríem de demanar responsabilitats quan veiem aquest vídeo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada