diumenge, 20 de novembre del 2011

SAE (Setmana d'Activitats Extraordinàries)


Aquesta darrera setmana, el primer grup del Grau d'Educació Infantil de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna URL, hem celebrat la Setmana d'Activitats Extraordinàries.

La SAE és una proposta que ens presenta la nostra universitat i que representa l'oportunitat de conèixer escoles, centres, entitats, organitzacions i institucions que ofereixen un servei educatiu en el nostre context de l'educació. Aquestes visites proposades són lligades als diferents mòduls del primer semestre i on es concreten unes activitats de treball, de les quals us explicaré a continuació:

Aquest ha sigut el calendari d'activitats:

Dia de la Setmana
Horari
Espai – Activitat
Dilluns, 14.11.11
De 13:00 a 16:00 hores
Jardí de Cordes (Cerdanyola)
Dimarts, 15.11.11
De 16:30 a 18:00 hores
MNAC
Dimecres, 16.11.11
De 09:00 a 12:30 h i de 15:00 hores a 16:45 h
Acompanyament a l’escola
Dijous, 17.11.11
De 09:00 a 12:30 h i de 15:00 hores a 16:45 h
Acompanyament a l’escola
Divendres, 18.11.11
De 09:30 h a 11:00 hores

De 15:30 h a 17:00 hores
Auditori FPCEE Blanquerna Conferència a càrrec de Dr. Àngel Castiñeira.

Auditori FPCEE: concert per a escoles bressol a càrrec del grup Com Sona?

1er Dia: " Jardí de Cordes"        
  
Aquesta activitat fa competència al mòdul 2: Educació Física. És una activitat que hem portat a terme a NATUPARK, un recinte a Cerdanyola de 6 hectàrees que ens proposa un conjunt d'instal·lacions sobre els arbres que inclouen jocs que combinen l'habilitat, destresa i aventura: pons tibetans, tirolines, lianes, troncs oscil·lats, ponts de xarxa, nepalès, de mico, etc.


L'objectiu principal d'aquesta activitat ha sigut gaudir de la mateixa i enfortir els lligams que hem creat entre nosaltres (dinàmiques de companyerisme), així com saber utilitzar el joc com un recurs didàctic, dissenyar activitats d'aprenentatge basades en principis lúdics, acceptar la responsabilitat i compromís de formar persones, lideratge i treball en equip i comunicar-se en diferents llenguatges.


2n Dia: " MNAC: Dansa de Fades i Follets"

El dimarts, al museu MNAC situat al Parc de Montjuic de Barcelona, varem gaudir d'una visita sobre com a través d'una o diverses col·leccions d'art ofereixen dinàmiques d'aprenentatge per als nens.
La proposta didàctica "Dansa de Fades i Follets" es va impartir com si nosaltres fóssim nens petits amb l'objectiu de veure com es promou la sensibilitat relativa a l'expressió plàstica i la creació artística i poder avaluar quines situacions educatives ofereixen.

A través d'un conte, sons i diversos quadres on apareixien fades i folles, i tot lo relacionat amb aquesta fantasia (boscos, nans, etc.), potencien la percepció auditiva i visual dels nens. Els nens es centren en la historia perquè els crida molt l'atenció i indirectament estan treballant aspectes educatius com per exemple: l'observació dels quadres, la descripció a través de les preguntes, escoltar els sons implica silenci, aspectes del medi ambient, etc.
Altre objectiu d'aquesta activitat era informar-nos d'un ampli ventall de recursos i serveis culturals i educatius per a l'aprenentatge.

Aquesta activitat, feia competència al Mòdul 2: Educació Musical i Educació Visual i Plàstica.

http://www.mnac.cat/index.jsp?lan=001 

3r i 4rt Dia: " Acompanyament a les escoles"

Dimecres i dijous, cada alumne juntament amb el/la seu/seva padrí/padrina del curs de tercer del grau d'Educació Infantil, varen visitar les escoles que els hi havia tocat. En el meu cas: CEIP EL SAGRER. 
L'objectiu d'aquesta activitat va ser mantenir un primer contacte amb la realitat educativa. Conèixer com funciona les escoles, les diferents aules..., així com, veure i apropar-nos al rol de "mestre/mestra".


5è Dia: " Conferència i Concert de Com Sona?  
  
El passat divendres, el Dr. Àngel Castiñeira Fernández, director de la Càtedra de Liderazgo y Gobernanza Democrática; professor titular a ESADE i amb una àmplia trajectòria professional en ciències socials i filosofia, va visitar la nostra escola i ens fa oferir a l'auditori, una conferència sobre "El lideratge en l'àmbit educatiu".
L'objectiu d'aquesta activitat és reflexionar sobre la importància del lideratge educatiu, conèixer les funcions bàsiques d'un líder, analitzar el paper educatiu i les seves tasques i responsabilitats.
Un altre objectiu i que fa competència al Mòdul 1 (Gestió de la Informació i TIC i Comunicació Oral, Escrita i Digital) és avaluar les TIC que utilitza aquest Doctor, així com avaluar i analitzar les seves competències comunicatives.

A la tarda, varem gaudir d'un concert infantil del grup "Com Sona?". El concert era pensat per a infants de 2 a 4 anys i ens ho varen oferir com si fóssim nens i nenes de P-4.  
Ens ho varem passar molt bé cantant, participant en els balls, veiem com tocaven diversos instruments, etc. 
A nivell educatiu, aquesta activitat ens oferia conèixer i utilitzar cançons per promoure l'educació auditiva, rítmica i vocal dels infants, observar com aquest grup elabora propostes didàctiques per fomentar la percepció i expressió musical, les habilitats motrius, el dibuix i la creativitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada