diumenge, 20 de novembre del 2011

Com descarregar música legalment?

jcroatto

 Fent referència a l'entrada sobre les llicències d'ús i el resum de classe dels dies 17 i 19 d'octubre, en aquesta entrada parlaré de com podem descarregar música legalment.

Igual que els fotògrafs, creadors de pàgines web, creadors de programes, pintors, ballarins, escriptors, etc., els músics (compositor i cantants) també tenen les seves llicències d'us.

Existeixen un ventall de programes lliures i gratuïts per descarregar música però això no vol dir que tota la música que descarregues sigui gratuïta. Si us fixeu en els CD de música, la gran majoria tenen la llicència d'ús "Copyright" això vol dir que no es pot copiar ni utilitzar per altres fins. Per tant, on podem trobar música per posar a una exposició o algun treball?

Hi ha moltes pàgines on podeu descarregar música gratuïta. Visiteu el següent enllaç:

http://alt1040.com/2008/09/35-paginas-web-para-bajar-musica-legal

Per altre banda, teniu altre recurs que ja coneixem: "Creative Commons". Si aneu al següent enllaç http://search.creativecommons.org/  veureu diferents pàgines amb llicència creative commons en funció del tipus d'arxiu que necessiteu, una foto, una cançó, un vídeo, etc...

En el cas de la música, tenim l'opció "Jamendo", Wikimedia Commons, Europeana, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada