dilluns, 14 de novembre del 2011

Les Presentacions a l'Educació (Power Point)





POWER POINT

12 PROPOSTES D'ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL PROGRAMA: 

(Veieu el següent enllaç)


Aspectes a tenir en compte a l'hora de treballar amb el programa Power Point per fer presentacions:

a). Podem utilitzar diversos formats per a les presentacions depenen de la finalitat. Per una banda, podem fer una presentació amb molt text (presentacions per estudiar, explicar, repassar...); i per l'altre banda, presentacions amb poc text (Un poema per treballar el lèxic...).
b). Vigileu els colors que apliqueu a les presentacions, han de ser colors clars i que es distingeixi bé la lletra. Sempre s'ha de facilitar la lectura.

c). Utilització d'animacions, transicions, sons, etc. Encara que, han de ser els justos i necessaris per evitar l'abundància de moviments que poden provocar marejos o l'emissió de molts sons creant un soroll repetitiu i molest.

d). Les presentacions s'han de fer per a que s'entenguin, no pas per a que quedin boniques.

e). Utilització d'imatges per reforçar els textos. S'ha de tenir en compte que les imatges han de suggerir.

f). Utilització de vídeos en les presentacions. Els vídeos generen emocions per tant, faciliten que el públic presti més atenció encara que no els agradi el tema.

g). És important que hi hagi una diapositiva de color negre al començament de la presentació per crear expectativa, interès... Aquest, és un element del llenguatge audiovisual, el color negre significa començament o finalització.

h). El Power Point ha de durar el temps que sigui necessari per presentar el que vols.

i). Vigileu els elements automàtics, quan les coses són automàtiques (presentacions) és més difícil seguir el ritme.

j). Vigileu amb el "doble discurs", n'és un bon exemple: recitar un poema i posar una presentació amb la lletra del poema, ja que la ment del públic, instintivament, llegirà més ràpid el poema que no pas escoltar-lo per la persona que ho està llegint.

k). El més important d'aquesta eina (Power Point) és la finalitat, el que volem aconsegui.

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada